Tiedotteet

RSS

Tarvitaan yhtenäiset toimintaohjeet niin kaupoille kuin asiakkaillekin

Tiedote 30.3.2020

Räsänen: Tarvitaan yhtenäiset toimintaohjeet niin kaupoille kuin asiakkaillekin

Koronaepidemian aikaan myymälöiden siivousta on tehostettu ja henkilökuntaa ohjeistettu kiinnittämään erityistä huomiota työntekijöiden hygieniaan sekä pintojen ja ottimien säännölliseen puhdistamiseen. Esimerkiksi fleksilaseja on asennettu osaan kauppojen kassoista.

Kuitenkin aiheellista huolta ostotapahtumien turvallisuudesta on paljon, koska virus voi levitä paitsi hengityksen myös pintojen kautta. Elintarvikeliikkeissä käyminen on useimmille välttämätöntä. Liikkeissä asiointi on kuitenkin aina riski niin asiakkaille, mutta vielä enemmän henkilökunnalle.

 

 • Edelleen paljon suojatoimenpiteitä olisi tehtävissä ja pitäisi tehdä. Liikkeille tulisi antaa selkeät, yhtenäiset toimintaohjeet riskien minimoimiseksi ja myös asiakkaiden ohjeistamiseksi, sanoo KD:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, lääkäri-kansanedustaja Päivi Räsänen.

 

Hän toivoo, että kaupan keskusliikkeet ja niiden ammattiliitot olisivat valtiovallan ja terveysviranomaisten kanssa näitä ohjeistuksia pikaisesti laatimassa.

 

Räsäsen mielestä työntekijöitä tulisi suojata mahdollisimman hyvin muun muassa hengityssuojaimin. Asiakkaille tulisi kauppojen ovilla tarjota mahdollisuus käsien desifioimiseen ja suojakäsineisiin sekä ohjeistaa heidät jo sisään tullessa toimimaan oikein kaupassa. Esimerkiksi on muistutettava siitä, ettei mitään saa tarpeettomasti kosketella.

 

 • Liikkeessä samanaikaisesti olevien asiakkaiden määrää tulisi tarvittaessa rajoittaa, kuten monissa maissa on tehty. Kassajonot ja muut tulisi ohjeistaa niin, että etäisyys asiakkaiden välillä säilyy riittävänä. Kassojen ja etenkin maksulaitteiden sekä ostoskärryjen desifiointi on suoritettava riittävän usein.
 • Luottokorttiyhtiöiden yhteisellä päätöksellä tulisi lähimaksun ylärajaa tulisi nostaa sataan euroon, jotta vältytään virusten vaihdolta korttipäätteellä, Räsänen esittää.

Hallituksen ryhdyttävä heti toimenpiteisiin suojavarusteiden riittävyyden turvaamiseksi

Tiedote 24.3

Hallituksen ryhdyttävä heti toimenpiteisiin suojavarusteiden riittävyyden turvaamiseksi

Kansanedustaja, lääkäri Päivi Räsänen (kd) valmistautuu jättämään kirjallisen kysymyksen suojavarusteiden riittävyydestä, ellei niistä pian tehdä selkeää päätöstä.

 

 • Suomi on vasta covid-19-epidemian kynnyksellä. Suurena huolena on tällä hetkellä suojavarusteiden riittävyys terveydenhuollossa. Hoitohenkilökunnan suojaaminen on tärkeää epidemian rajoittamisessa, koska he ovat tekemisissä tartunnan saaneiden kanssa. Suojavarusteita tarvitaan myös ikäihmisten kotihoitoon, lääkäri-kansanedustaja Päivi Räsänen sanoo.

Terveydenhuollon tarvikkeita Suomeen tuovat yritykset eivät enää saa hankittua hoitohenkilökunnan suojavarusteita suunnitellusti, koska koronaviruksesta johtuvat maiden rajojen sulkemiset ja muut rajoitukset Euroopassa aiheuttavat viivästyksiä ja perumisia toimituksiin.

 • Pulaa on suojaustarvikkeista (hengityssuojaimet, suojalasit, visiirit) ja kertakäyttötarvikkeista. Kotimaiset suojavälineiden tuottajat tulisi nyt välittömästi valmiuslain turvin velvoittaa tuottamaan maskeja ja muita tarvikkeita vain kotimaan tarpeisiin suojatarvikkeiden viennin sijasta. Viruksen hoidossa tarvittavien suojavarusteiden vienti maasta on kiellettävä. On nopeasti käynnistettävä uutta kotimaista tuotantoa, Räsänen vaatii.
 • Hallituksen on viipymättä ryhdyttävä toimenpiteisiin, jotta suojavarusteet riittävät pahimpien epidemia-aikojen yli. On huolestuttavaa, että hallituksen on avattava varmuusvarastoja suojavarusteiden ehtymisen takia jo tässä vaiheessa.

Teho-hoidon henkilökunta on ilmaissut huolensa siitä, että riittävätkö suojavarusteet, kun tehohoitoa vaativien koronapotilaiden määrä kasvaa.

Hallituksen tulee nyt käynnistää iso vaihde koronakuolemien torjunnassa, tehohoidon kapasiteetin laajennus tulee käynnistää ja epidemian leviämistä jarruttaa!

KANNANOTTO

15.3.2020

 

Kansanedustaja, lääkäri Päivi Räsänen (kd):

Hallituksen tulee nyt käynnistää iso vaihde koronakuolemien torjunnassa, tehohoidon kapasiteetin laajennus tulee käynnistää ja epidemian leviämistä jarruttaa!

 

Sain tänään suomalaisen tehohoidon asiantuntija, anestesiaylilääkärin viestin: ”Tähän aamuun mennessä olen luottanut, että selviämme koronasta lievin seurauksin. Nyt en enää ajattele niin lukiessani Italian ja Ranskan tehohoitolääkäreiden raportteja. Kyllä, nyt olen sitä mieltä, että kaikki koulut ja ei-välttämättömät työpaikat puhumattakaan muista asioista on suljettava heti. Enää ulkonaliikkumiskieltokaan ei tunnu ylimitoitetulta toimenpiteeltä. Jos emme pysty leikkaamaan huippua, tulee merkittävää kuolleisuutta koska tehohoidon kapasiteetti on täysin riittämätön tällaiseen tilanteeseen!”

Suurin ongelma tulee olemaan juuri tehohoidossa. Suomessa tila- ja laitekapasiteettia riittää suhteellisen hyvin, mutta tehohoitoon koulutettua henkilökuntaa ei ole riittävästi näköpiirissä ja jo nyt hyvin ennustettavissa olevan koronaepidemian tarpeisiin. Tehohoidon kapasiteetti on jo sidottu olemassa oleviin ja tuleviin tehohoitopotilaisiin. Tämän takia on heti käynnistettävä sairaaloiden sisäiset koulutusohjelmat, joissa anestesiahoitajat ja muiden toimenpideyksiköiden hoitajat koulutetaan tehohoidon edellyttämiin tehtäviin. Vakituisesta tehohoitoyksiköiden henkilökunnasta osa tulee myös sairastumaan ja heille tarvitaan korvaajat.

Odotan hallitukselta voimakkaita toimia koronakuolemien torjunnassa. Hallituksen tulisi jo tänään antaa yhtenäisiä suosituksia kouluille ja oppilaitoksille, koska tällä hetkellä kuntien toimet poikkeavat huomattavasti toisistaan. Päiväkotien ja alakoulujen lapsimäärää voidaan rajoittaa niin, että kotiin siirtyvät ne lapset, joiden vanhemmilla on mahdollisuus hoitaa lapsensa kotona. Terveydenhoitohenkilöstön ja muiden välttämättömien työtehtävien suorittajien lapset tulee hoitaa. Ihmisten lähikontaktit tulisi nyt rajata vain välttämättömään toimintaan.

Päivi Räsänen

0505113065

 

Valtakunnansyyttäjä määräsi kaksi uutta rikostutkintaa kohdallani

TIEDOTE

5.3.2020

 

Valtakunnansyyttäjä määräsi kaksi uutta rikostutkintaa kohdallani

 

Sain juuri poliisilta tiedon, että valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on tänään 5.3. määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi kommenteistani sekä Ruben Stillerin että Maria Veitolan ohjelmiin liittyen.  Kohdallani ovat siis käynnistymässä kolmas ja neljäs rikostutkinta. Olen jo kahdesti ollut Pasilan poliisitalolla kuultavana ja nyt edessä on siis vielä ainakin kaksi kuulustelua. Tilanne on mielestäni käsittämätön ja täysin absurdi.

”Yökylässä Maria Veitola” -ohjelma esitettiin MTV3-kanavalla 1.2.2018 ja TV-kanava AVA:lla 27.6.2018. Ohjelman lomassa kävimme keskustelua Raamatusta, Jeesuksen merkityksestä, synnistä ja armosta.  Tutkintapyynnössä on tartuttu varsin samantyyppisiin kommentteihin homoseksistä, joita esiintyy myös v. 2004 pamfletissani.

Toinen tutkintapyyntö koskee YlePuhe-ohjelmasarjan Ruben Stiller-jaksoa ”Mitä Jeesus ajattelisi homoista”, joka lähetettiin 20.12.2019 klo 13.02. Radiokeskustelu löytyy Yle areenalta osoitteesta.   https://areena.yle.fi/1-50363169?utm_medium=social&utm_campaign=areena-ios-share

 

Poliisi teki molempien ohjelmien osalta päätöksen, että näissä ei ole syytä käynnistää esitutkintaa ja että rikosta ei ole tapahtunut.

Poliisi teki viime syyskuussa vastaavan päätöksen syytöksistä koskien pamflettiani ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi, Luthersäätiö v, 2004”, mutta valtakunnansyyttäjä siitä huolimattia määräsi esitutkinnan, minkä vuoksi olin viimeksi tällä viikolla poliisin kuultavana. Viime kesäkuussa julkaisemastani twiitistä esitutkinta on jo suoritettu ja se on siirtynyt syyteharkintaan.

Näillä tutkintapyynnöillä sekä niiden pohjalta käynnistetyillä rikostutkinnoilla pyritään rajoittamaan sanan- ja uskonnonvapautta, luomaan kristityille itsesensuurin ilmapiiriä. Samalla on vaarana, että media ja kirjoitusten julkaisijat alkavat rajaamaan joitakin keskustelunaiheita ja joitakin keskustelijoita pois. Pelon ja vaientamisen kierteeseen ei tule suostua.

 

Tiedote: UUSI POLIISIKUULUSTELU HERÄTTÄÄ HUOLEN SANAN- JA USKONNONVAPAUDESTA

 

Tiedote

25.2.2020

Kansanedustaja Päivi Räsänen:

UUSI POLIISIKUULUSTELU HERÄTTÄÄ HUOLEN SANAN- JA USKONNONVAPAUDESTA

Poliisi on kutsunut minut 2.3 klo 9.30 alkaen Pasilan pääpoliisiasemalle kuultavaksi rikoksesta epäiltynä kiihottamiseen kansanryhmää vastaan, josta voidaan tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi. (5500/R/74807/19)

Asia koskee valtakunnansyyttäjän määräämää esitutkintaa V. 2004 kirjoittamastani pamfletista ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi”. Julkaisijana toimineen Luther-säätiön edustajaa, teologian tohtori Juhana Pohjolaa on kuultu jo aiemmin.

Oletan, että vanhan kirjoitukseni esiin nostaminen ja siitä rikosilmoituksen tekeminen elokuussa 2019 liittyi toiseen esitutkintaan kesäkuussa julkaisemastani twiitistä (5500/R/53318/19). Kysyin siinä kirkon päätöksestä tukea Helsinki Pride- tapahtumaa ja jaoin kuvan aiheeseen liittyvistä Raamatun jakeista. Mieleeni ei edes noussut ajatus, että julkaisuni voisi olla lain vastainen. Olin 1.11 lähes neljä tuntia kestäneessä poliisikuulustelussa, missä keskityttiin kristillisen uskon käsitteisiin.

On hämmentävä, epätodellinen kokemus joutua poliisikuulusteluun Raamatun opetusten vuoksi maassa, jolla on pitkät juuret sanan- ja uskonnonvapaudessa. Näitä uutisia olemme tottuneet näkemään aivan toisenlaisesta viiteryhmästä, esimerkiksi Pohjois-Koreasta tai entisen Neuvostoliiton oloista. Sanan- ja uskonnonvapaus ovat demokratian kulmakiviä.

Kristitylle Raamattu on Jumalan sanaa. Uskonnonvapautta loukataan syvästi, jos kiistetään oikeus olla samaa mieltä Raamatun opetusten kanssa. Eduskunta on yksimielisesti hyväksynyt kirkkolain, jonka mukaan kansankirkkomme tunnustaa Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa.

Kiistän ehdottomasti, että kirjoitukseni olisi vihapuhetta tai vähemmistöjen solvaamista tai panettelua. Kristillinen ihmiskuva perustuu jokaisen ihmisyksilön synnynnäiseen ja yhdenvertaiseen arvoon. Raamatun avioliittoa ja seksuaalisuutta koskevat opetukset nousevat rakkaudesta, ei vihasta. Uskon ydinsanoma armosta ja sovituksesta pohjautuu kristilliseen ihmiskuvaan luomisesta ja toisaalta syntiinlankeemuksesta.

Käynnissä on tällä hetkellä kohdallani siis kaksi erillistä poliisitutkintaa. Kumpikin niistä kytkeytyy sanan- ja uskonnonvapauteen. Huomionarvoista tässä on se, että poliisi teki 13.9.2019 perusteellisen 11-sivuisen päätöksen, että pamfletista ei ole tarvetta tehdä rikostutkintaa, eikä ole syytä epäillä, että rikosta olisi tapahtunut. Poliisi myös päätöksessään totesi: ”Mikäli esimerkiksi joidenkin Raamatussa esitettyjen näkemysten katsottaisiin sellaisenaan täyttävän kiihottamisrikoksen tunnusmerkistön, olisi myös Raamatun levittäminen tai saatavilla pitäminen lähtökohtaisesti kiihottamisrikoksena rangaistava.”

Oli suuri yllätys, että valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen määräsi 31.10 esitutkinnan toimitettavaksi asiassa. Oikeusturvan kannalta on ongelmallista, että korkeasti oppineet viranomaiset ovat näin eri linjoilla laintulkinnassaan. Jos lakia säätävä, 25 v eduskunnassa istunut kansanedustaja ei tunnista mahdollista rikosta, miten tavallinen kansalainen voisi tunnistaa?

Sakkoa tai vankeusrangaistusta suuremmaksi ongelmaksi mahdollisesta tuomiosta nousisi vaatimus sensuurista: käsky poistaa sosiaalisen median päivitykset tai julkaisukielto kirjoitukselle. Samalla avattaisiin väylä, joka johtaisi julkaisukieltoihin ja moderneihin kirjarovioihin. Jo pelkkä poliisitutkinta vaarantaa sanan- ja uskonnonvapauden toimimalla pelotteena.

Rikostutkinnan lopputuloksesta riippumatta aion edelleen käyttää perustuslaissa ja ihmisoikeussopimuksissa turvattua uskonnonvapautta pitämällä esillä kristillisen uskon opetuksia ja rohkaisen myös muita niin tekemään.

Kirjasen saa ladattua tästä: Lataa tiedosto (pdf)

 

Nyt hälytyskellot soimaan hallitus!

Tiedote 23.1.2020

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd)

 

Nyt hälytyskellot soimaan hallitus!

Suomessa syntyneiden lasten määrä sukelsi vuonna 2019 pohjalukemiin. Suomessa syntyi 45 597 lasta. Edellisen kerran näin vähän vauvoja syntyi meillä nälkävuosien aikaan vuonna 1868 ja 1830-luvun lopulla. Vauvamäärä on pudonnut jyrkästi koko 2010-luvun aikana.

 • Tilanne on katastrofaalinen. Hallituksen tulee nyt nostaa prioriteettilistan kärkeen toimenpiteet syntyvyyden kohentamiseksi. Tarvitaan ripeästi monipuolisia toimenpiteitä! Emme saa alistua syntyvyyden täydelliseen romahdukseen ilman että mitään tehdään, Päivi Räsänen vaatii.

Myös Suomen kokonaishedelmällisyysluku oli viime vuonna koko mittaushistorian matalin. Suomessa kuoli viime vuonna 53 559 ihmistä ja syntyneitä oli 7 962 vähemmän kuin kuolleita.

Syntyvyyden lisääminen edellyttää perhetukien korotuksia ja perheen ja opiskelun tai työn parempaa yhteensovittamista. Perhepolitiikalla voidaan vaikuttaa syntyvyyteen.

 • Virossa on tehty hedelmälliseksi koettuja perhetukien parannuksia ja syntyvyys on saatu nousuun. Kolmilapsinen perhe saa lapsilisää 500 euroa ja sen lisäksi 340 euron vauvarahan. Suomessa vastaavan perheen lapsilisä on 334 euroa. Hallitus korottaa vain yksinhuoltajaperheiden ja suurperheiden lapsilisiä, mutta lapsilisän korotus on saatava kaiken kokoisille lapsiperheille ja jokaisesta uudesta syntyvästä lapsesta tulisi maksaa 1000 euron vauvaraha, Päivi Räsänen ehdottaa.
 • Syntyvyyden syöksykierteessä olisi myrkkyä, jos kotihoidontukea ryhdyttäisiin leikkaamaan. Kotihoidontuki on joustava tukimuoto, joka mahdollistaa perheen ja työn yhdistämisen, ja ottaa huomioon perheiden valinnanvapauden ja lapsen edun. On kestämätöntä, että vakavasta vauvapulasta kärsivässä Suomessa yli 9 000 lapsen elämä päättyy vuosittain jo ennen syntymää raskaudenkeskeytykseen sosiaalisin perustein, lääkäri-kansanedustaja Räsänen muistuttaa.

 

Eduskuntaryhmät sopineet sotiemme veteraanien rintamalisän tuntuvasta korottamisesta

 

Eduskuntaryhmät ovat syksyn aikana käsitelleet sotiemme rintamaveteraanien neuvottelukunnan ja veteraaniliittojen valtuuskunnan esityksiä veteraanien aseman parantamisesta. Veteraaneja on jäljellä n.  8000. Koska polvi pienenee, on viimeisiä hetkiä tehdä päätöksiä, jolla varmistetaan, että pystymme huomioimaan veteraanisukupolvet arvokkaasti heidän uhrauksiaan kunnioittavalla tavalla.

Eduskuntaryhmät ovat yhteisesti päättäneet korottaa sotiemme veteraanien rintamalisää nykyisestä 50 eurosta 125 euroon. kyseessä on suurin korotus, mitä rintamalisään on koskaan tehty.

Korotus tuo helpotusta monelle jo korkeaan ikään ehtineelle, pienillä tuloilla elävälle veteraanille arjen välttämättömiin menoihin, kuten asumis- ja lääkekuluihin ja muihin elämisen tarpeisiin.

Hallitus on sitoutunut huomioimaan muutoksen kustannusvaikutukset valtion talousarvion täydentävän esityksen yhteydessä. Ryhmät ovat sitoutuneet, että korotuksen edellyttämät lakimuutokset viedään läpi eduskunnassa vielä tänä syksynä.

Lisäksi eduskuntaryhmät esittävät, että asetusta vaikeavammaisten sotainvalidien aviopuolisoiden kuntoutusoikeuteen liittyvää haittaraja-astetta alennetaan nykyisestä 50 prosentista 30 prosenttiin. Muutoksen myötä aviopuolisoihin sovellettaisiin samaa haittaraja-astetta kuin leskien kohdalla.

Veteraaniliittojen valtuuskunta esitti vetoomuksen näistä aiheista aiemmin syksyllä ja nyt ryhmät yksituumaisesti vastaavat tähän. Näin tämäkin eduskunta haluaa jatkaa sitä perinnettä, jolla osoitetaan syvää kunnioitusta kunniakansalaisillemme.

Sotiemme veteraanien elämäntyön arvostus on yhteiskunnassamme jakamaton ja velkamme näille ihmisille on mittaamaton. Arvostus osoitetaan parhaiten käytännön tekojen kautta.

Summons to a police interrogation raises concerns about limiting the freedom of religion and free speech

October 28, 2019

Päivi Räsänen, Member of the Parliament of Finland

Summons to a police interrogation raises concerns about limiting the freedom of religion and free speech

 

The police have continued the criminal investigation regarding the statement I wrote on June to the social media. I was summoned to a police interrogation that will be conducted this Friday, November 1, 11.15 am at the Pasila Police Station, Helsinki. The criminal offence I am suspected of is “agitation against an ethnic group” (5500/R/53318/19). According to the Criminal Code of our country, the punishment is a fine or imprisonment for at most two years.

I am surprised that the investigation continues on this that case has deeply to do with freedom of religion and speech. I do not see I would have committed a crime when, on the basis of the Bible, I took a stand on the actions of the Finnish Evangelical Lutheran Church.

The essential part of the tweet I published on June 17 was a citation from the New Testament, from the Epistle to the Romans, passage 1, verses 24-27. Holding a position of trust in the Church, I was shocked when the Evangelical Lutheran Church of Finland announced its official affiliation to Helsinki Pride 2019. According to our Church Act “all doctrine must be examined and evaluated according to God’s Holy Word”.  Pride events celebrate acts that the Bible calls sinful and shameful. Based on these Scriptures, I asked: How can the church’s doctrinal foundation, the Bible, be compatible with the lifting up of shame and sin as a subject of pride?”

A also appeal to the fact that I recently found out about a criminal complaint that was made this August about a pamphlet I wrote 15 years ago. Although the content of the pamphlet was the same as my tweet, no police investigation was started. This was explained by the argument that “on the basis of freedom of thought, freedom of conscience and freedom of religion, the pamphlet presents legitimate moral conceptions and valuations.” The pamphlet that was published in 2004 can be found here: https://www.lhpk.fi/j…/aamuntahdet/29_mieheksijanaiseksi.pdf .

If expressing Bible-based views were considered to have the constituent elements of agitation against an ethnic group, also spreading the Bible or offering an access to it should logically be criminalized. I point out that the Parliament has unanimously accepted the Church Act, according to which the Lutheran Church confesses Bible-based Christian faith. This means that the Parliament has not only allowed the Church to confess its faith in its doctrine and action, it actually prescribes the Church to do so. A law reform on the Church Act is at the moment being handled in the Committees, but its proposed contents is on this part the same as the current law.

Irrespective of the outcome of the criminal investigation, I am going to use the freedom of religion, which is strongly guaranteed both in our Constitution and in the International Human Right Treaties, and publicly speak about the teachings of God’s Holy Word. I encourage others to do the same.

Criminal Code, Section 10: Agitation against an ethnic group

 

A person who makes available to the public or otherwise spreads among the public or keeps available for the public information, an expression of opinion or another message where a certain group is threatened, defamed or insulted on the basis of its race, skin colour, birth status, national or ethnic origin, religion or belief, sexual orientation or disability or a comparable basis, shall be sentenced for ethnic agitation to a fine or to imprisonment for at most two years.

 

Päivi Räsänen

0505113065

 

Kutsu poliisikuulusteluun nostaa huolen uskonnon- ja sananvapauden rajoittamisesta

TIEDOTE

28.10.2019

Kansanedustaja Päivi Räsänen:

Kutsu poliisikuulusteluun nostaa huolen uskonnon- ja sananvapauden rajoittamisesta

 

Kesäkuussa sosiaalisessa mediassa julkaisemastani kannanotosta käynnistetty rikostutkinta jatkuu. Sain kutsun poliisikuulusteluun, joka toimitetaan tämän viikon perjantaina 1.11. klo 11.15 alkaen Pasilan Poliisitalolla.  Minua kuulustellaan rikoksesta epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan (5500/R/53318/19), josta voitaisiin tuomita sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Olen hämmästynyt siitä, että tutkintaa edelleen jatketaan tapauksessani, jossa on kysymys syvästi uskonnon- ja sananvapaudesta. En katso syyllistyneeni rikokseen ottaessani kantaa Raamatun pohjalta Suomen evankelisluterilaisen kirkon toimintaan.

17.6 julkaisemani twiitin oleellinen sisältö oli sitaatti Raamatun Uudesta testamentista, Roomalaiskirjeen luvusta 1, jakeet 24-27. Olin kirkon luottamushenkilönä tyrmistynyt siitä, että kirkko ilmoittautui Helsingissä järjestetyn Pride-tapahtuman kumppaniksi. Kirkkojärjestyksen mukaan ”kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.” Pride-tapahtumassa juhlistetaan sellaisia tekoja, joista Raamattu käyttää sanoja synti ja häpeä. Tämän pohjalta kysyin: ”Miten kirkon oppiperusta, Raamattu sopii yhteen aatteen kanssa, jossa häpeä ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi?”

Vetoan myös siihen, että sain hiljattain tiedon rikosilmoituksesta, joka oli tehty nyt elokuussa 15 vuotta sitten kirjoittamastani saman sisältöisestä pamfletista. Tässä tapauksessa esitutkintaa ei edes käynnistetty sillä perusteella, että ”pamfletissa on kysymys ajatuksen-, omantunnon- ja uskonnonvapauden valossa sallittujen moraalisten käsitysten ja arvostusten esittämisestä.” Vuonna 2004 julkaistu pamfletti löytyy osoitteesta  https://www.lhpk.fi/j…/aamuntahdet/29_mieheksijanaiseksi.pdf .

Mikäli Raamatussa esitettyjen näkemysten katsottaisiin täyttävän kiihottamisrikoksen tunnusmerkistön, myös Raamatun levittäminen tai saatavilla pitäminen tulisi johdonmukaisesti rangaistavaksi. Huomautan myös, että eduskunta on yksimielisesti hyväksynyt kirkkolain, jonka mukaan kirkko tunnustaa Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa. Eduskunta ei siis ainoastaan ole sallinut kirkon noudattaa Raamattua sen toiminnassa ja opissa vaan suorastaan kirkkolailla säätänyt, että näin tulee toimia. Kirkkolain uudistus on tällä hetkellä valiokuntakäsittelyssä, mutta ehdotettu sisältö on tältä osin sama kuin aiemmin.

Rikostutkinnan lopputuloksesta riippumatta aion edelleen käyttää perustuslaissa ja ihmisoikeussopimuksissa turvattua uskonnonvapautta pitämällä esillä Jumalan pyhän sanan opetuksia ja rohkaisen myös muita niin tekemään.

(Rikoslaki, 10. pykälä: Kiihottaminen kansanryhmää vastaan

Joka asettaa yleisön saataville tai muutoin yleisön keskuuteen levittää tai pitää yleisön saatavilla tiedon, mielipiteen tai muun viestin, jossa uhataan, panetellaan tai solvataan jotakin ryhmää rodun, ihonvärin, syntyperän, kansallisen tai etnisen alkuperän, uskonnon tai vakaumuksen, seksuaalisen suuntautumisen tai vammaisuuden perusteella taikka niihin rinnastettavalla muulla perusteella, on tuomittava kiihottamisesta kansanryhmää vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.)

 

Budjettiehdotus hataralla pohjalla

Tiedote
Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Päivi Räsänen
15.8.2019
Julkaisuvapaa

 

Budjettiehdotus hataralla pohjalla

 

Valtiovarainministeriön julkaisema talousarvioehdotus herättää kysymyksiä hallituksen kyvystä hoitaa maan taloutta vakaalla ja kestävällä tavalla. Talouden tasapainottaminen vaalikauden aikana lepää puhtaasti hallituksen työllisyystavoitteen varassa.

 

 • Keinot työllisyysasteen parantamiseksi ovat kuitenkin olemattoman heikkoja.

VM:n esityksen mukaan hallitus olisi lisäämässä muutamaa kymmentä miljoonaa työllisyyspalveluihin, palkkatukeen ja koulutukseen. Nämä panostukset eivät tule riittämään työllisyystavoitteen saavuttamiseksi varsinkin, kun hallitus samalla kiristää verotusta. Työn kannattavuus tulee laskemaan ja se tulee näkymään myös työllisyyskehityksessä.

Hallituksen päätös leikata kotitalousvähennystä tulee samoin vaikuttamaan negatiivisesti työllisyyteen.

 

 • Hallituksen pitäisi pyrkiä parantamaan työn kannustavuutta sekä lisäämään ihmisten ja yritysten mahdollisuuksia tarjota työtä. Nyt toimitaan päinvastoin.

VM:n talousarvioehdotus pahentaa valtion alijäämää 1,5 mrd eurolla. Todellisuus on tätäkin karumpi. Tulevissa hallituksen sisäisissä budjettineuvotteluissa tullaan tekemään merkittäviä pysyviä menolisäyksiä ja alijäämä tulee kasvamaan merkittävästi.

 

 • Hallituspuolueet ja ministeriöt tulevat vaatimaan omia lisäyksiään budjettiin ja lopputulos tulee olemaan maamme historian euromääräisesti suurin valtion budjetti. Tulopuolella ei vastaavaa kehitystä tulla näkemään.
 • Eläkeläisille luvattu vappusatanen muuttui jo muutamiksi kympeiksi. Tällä menolla hallitus joutuu kauden edetessä perumaan merkittävät lupauksensa ja menolisäysten sijaan tulemme näkemään leikkauslistoja.

 

Lisätietoja: Päivi Räsänen, 0505113065