Tiedot

Tervetuloa kotisivuilleni!

Asun Riihimäellä puolisoni teologian tohtori, kansanopiston rehtori Niilon kanssa.
Minulla on viisi aikuista lasta ja viisi lapsenlasta.
Koulutukseltani olen lääketieteen lisensiaatti.
Kansanedustajana olen vaikuttanut vuodesta 1995 alkaen.
Sisäministerinä työskentelin vuosina 2011-2015.
Kristillisdemokraattien puoluejohtajana toimin vuosina 2004-2015.
Riihimäen kaupunginvaltuutettuna olen vaikuttanut vuodesta 1993 alkaen.
Olen kirjoittanut useita kirjoja elämän syvistä kysymyksistä. Tällä hetkellä ovat saatavana kirjat: ”Avioliitto”, ”Eutanasia” ja ”Abortti”. Kirjoja voi tilata osoitteesta: [email protected].

Voit seurata toimintaani, tavoitteitani ja ajatuksiani osoitteista: www.paivirasanen.fi, Facebook: Päivi Räsänen, Twitter: @PaiviRasanen, Instagram: p_rasanen.

Voit olla minuun yhteydessä sähköpostitse: [email protected] tai kirjeellä osoitteeseen 00102 Eduskunta.

Työ eduskunnassa

Eduskunta säätää lait, päättää veroista ja valtion menoista. Eduskunnan tekemät päätökset vaikuttavat suoraan ja välillisesti meidän kaikkien elämään. Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä toimii eduskunnassa puolueen päämäärien käytännön edistäjänä.

Kristillisdemokratian perusarvoja ovat ihmisarvon kunnioittaminen, perheiden hyvinvoinnin tukeminen, työn ja yrittämisen edellytysten parantaminen, sosiaalisesti vastuullinen markkinatalous, heikoimmista huolehtiminen ja luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen. Tahdomme olla rakentamassa Suomea, jonka perustana ovat ihmisarvo, vapaus, vakaus ja hyvinvointi. Monimuotoinen kristillisdemokraattinen liike toimii näiden arvojen puolesta eri puolilla maailmaa.

Kestävän kehityksen ja talouden edellytyksenä on hyvin toimiva ja demokraattinen kansalaisyhteiskunta sekä lapsimyönteinen väestö- ja perhepolitiikka. Perheiden valinnanvapaus tulee olla keskiössä päätöksiä tehtäessä. Hyvinvoivat lapset ja nuoret ovat kansakuntamme tärkein pääoma.

Työn tekeminen luo talouden ja hyvinvoinnin perustan. Tasaisen työllisyyden kasvun synnyttämisessä pienet ja keskisuuret yritykset ovat avainasemassa. Tarvitsemme yrittäjyyteen kannustavaa ilmapiiriä, oikeanlaisia veroratkaisuja ja turhan sääntelyn purkamista.Toimivat terveyspalvelut ovat osa arjen turvallisuutta. Riittävä ja laadukas hoito tulee taata kaikille varallisuudesta riippumatta. Perusterveydenhuoltoa on vahvistettava ja painopistettä siirrettävä ennaltaehkäiseviin palveluihin. Jokaisella tulee olla oikeus turvalliseen vanhuuteen ja riittävään toimeentuloon.

Suomen Kristillisdemokraatit suhtautuvat myönteisesti rajat ylittävään yhteistyöhön. Meillä on EU:ssa yhteiset ulkorajat valvottavana ja rajat ylittävää rikollisuutta on torjuttava yhdessä. Haluamme kehittää Euroopan unionia jäsenvaltioiden yhteistyönä, joka edistää avointen sisämarkkinoiden kautta työllisyyttä ja hyvinvointia.

Tule mukaan kristillisdemokraatteihin!

Jäseneksi voi liittyä kuka tahansa, joka yhtyy puolueen periaateohjelman määrittelemiin arvoihin ja päämääriin. Liittyminen on helppoa, lisää tietoa jäsenasioista ja sähköisen hakulomakkeen löydät kd:n sivuilta. Nähdään kd:n tapahtumissa!

 

Kirjallinen tuotantoni

  • Abortti -mistä on kysymys? 2018
  • Eutanasia – mistä on kysymys? 2017
  • Avioliitto – mistä on kysymys? 2016
  • Päivien ketjusta – uskosta ja arjesta 2007
  • &Myllykangas Matti: Mitä maksaa ihmishenki? Keskustelukirjeitä elämän arvosta 2006
  • Kutsuttu elämään : kirjoituksia perheestä ja ihmisarvosta 2002
  • Syvyys ja syli : lääkärin ajatuksia masennuksesta 1995
  • Eutanasia : vastaus kärsimyksen ongelmaan? 1993
  • Jumala loi naisen 1991
  • Uuden lääketieteen uhrit 1989