OLEN KÄYTETTÄVISSÄ EHDOKKAAKSI KUNTAVAALEISSA

TIEDOTE
6.10.2020
julkaisuvapaa
 
Kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu Päivi Räsänen:
 
OLEN KÄYTETTÄVISSÄ EHDOKKAAKSI KUNTAVAALEISSA
 
Olen toiminut Riihimäen kaupunginvaltuuston jäsenenä yhtäjaksoisesti vuoden 1993 alusta lähtien. Päätin pyrkiä kristillisdemokraattien ehdokkaaksi myös tulevissa vaaleissa. Hämäläisiä edustavana kansanedustajana olen toiminut jo vuodesta 1995 lähtien ja vuosina 2011 -2015 Valtioneuvoston jäsenenä sisäministerinä. Koulutukseltani olen lääketieteen lisensiaatti. Riihimäellä olen työskennellyt ja asunut perheeni kanssa vuodesta 1985 lähtien.
Kokemusta ja osaamista tarvitaan valtuustotyöskentelyssä myös tulevalla vaalikaudella. 
Kuntamme elinvoimaisuuden ja kehittymisen kulmakiviä ovat työvoimatarpeita tukeva koulutus, sujuvat liikenneyhteydet, eri toimijoiden saumaton yhteistyö, väestön kasvua edistävä perhepolitiikka sekä yritysten toimintaedellytysten turvaaminen. Alueen oppilaitosten laadukkaan koulutustarjonnan puolesta on taisteltava, sillä ammattitutkinnon suorittaneet nuoret usein jäävät paikkakunnalle.
Yritykset, työntekijät ja muutkin alueen asukkaat tarvitsevat sujuvia liikenneyhteyksiä, niin radoilla kuin maanteillä. Investoinnit pääradan parantamiseen ovat ensisijaisen tärkeitä.
Elinvoimaisuuden rakentavat lopulta alueellamme toimivat yrittäjät. Kaikissa päätöksissä tulee arvioida niiden vaikutus yrityselämään.
Syntyvyyden vähentyminen heikentää tulevina vuosina niin työvoiman tarjontaa kuin veronmaksukykyä. Onkin tärkeää edistää lapsi- ja perheystävällistä politiikkaa, jotta lapsiperheet pysyivät ja myös hakeutuisivat asumaan alueelle. Tarvitaan myös myönteisiä viestejä perheille: kaikki vauvat ovat tervetulleita!
Soteuudistuksen etenemisestä riippumatta on huolehdittava siitä, että heikoimmassa asemassa olevat ryhmät, vanhukset, omaishoitajat, vammaiset ja lapset saavat tarvitsemaansa tukea ja apua.
Näiden tavoitteiden saavuttamiseksi haluan tehdä työtä myös tulevalla valtuustokaudella ja antaa siinä käyttöön kokemukseni ja osaamiseni.
 
Päivi Räsänen