Valtakunnansyyttäjä määräsi kaksi uutta rikostutkintaa kohdallani

TIEDOTE

5.3.2020

 

Valtakunnansyyttäjä määräsi kaksi uutta rikostutkintaa kohdallani

 

Sain juuri poliisilta tiedon, että valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on tänään 5.3. määrännyt esitutkinnan toimitettavaksi kommenteistani sekä Ruben Stillerin että Maria Veitolan ohjelmiin liittyen.  Kohdallani ovat siis käynnistymässä kolmas ja neljäs rikostutkinta. Olen jo kahdesti ollut Pasilan poliisitalolla kuultavana ja nyt edessä on siis vielä ainakin kaksi kuulustelua. Tilanne on mielestäni käsittämätön ja täysin absurdi.

”Yökylässä Maria Veitola” -ohjelma esitettiin MTV3-kanavalla 1.2.2018 ja TV-kanava AVA:lla 27.6.2018. Ohjelman lomassa kävimme keskustelua Raamatusta, Jeesuksen merkityksestä, synnistä ja armosta.  Tutkintapyynnössä on tartuttu varsin samantyyppisiin kommentteihin homoseksistä, joita esiintyy myös v. 2004 pamfletissani.

Toinen tutkintapyyntö koskee YlePuhe-ohjelmasarjan Ruben Stiller-jaksoa ”Mitä Jeesus ajattelisi homoista”, joka lähetettiin 20.12.2019 klo 13.02. Radiokeskustelu löytyy Yle areenalta osoitteesta.   https://areena.yle.fi/1-50363169?utm_medium=social&utm_campaign=areena-ios-share

 

Poliisi teki molempien ohjelmien osalta päätöksen, että näissä ei ole syytä käynnistää esitutkintaa ja että rikosta ei ole tapahtunut.

Poliisi teki viime syyskuussa vastaavan päätöksen syytöksistä koskien pamflettiani ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi, Luthersäätiö v, 2004”, mutta valtakunnansyyttäjä siitä huolimattia määräsi esitutkinnan, minkä vuoksi olin viimeksi tällä viikolla poliisin kuultavana. Viime kesäkuussa julkaisemastani twiitistä esitutkinta on jo suoritettu ja se on siirtynyt syyteharkintaan.

Näillä tutkintapyynnöillä sekä niiden pohjalta käynnistetyillä rikostutkinnoilla pyritään rajoittamaan sanan- ja uskonnonvapautta, luomaan kristityille itsesensuurin ilmapiiriä. Samalla on vaarana, että media ja kirjoitusten julkaisijat alkavat rajaamaan joitakin keskustelunaiheita ja joitakin keskustelijoita pois. Pelon ja vaientamisen kierteeseen ei tule suostua.