Tiedote: KD eduskuntaryhmältä 47 talousarvioaloitetta

29.9.2017
Vapaa julkaistavaksi

Lapsiperheet, ikäihmiset ja puhdas sisäilma painopisteinä

Kristillisdemokraattinen eduskuntaryhmä on jättänyt 47 talousarvioaloitetta, jotka sisältyvät valmisteilla olevaan KD:n vaihtoehtobudjettiin. Kristillisdemokraattien aloitteiden painopisteinä ovat lapsiperheiden ja eläkeläisten etuudet sekä panostukset koulutukseen, tutkimukseen ja terveyden edistämiseen.

KD ryhmän suurimmat määrärahojen lisäysesitykset koskevat verotuksen lapsivähennyksen jatkamista (64 milj. €), ryhmäkokojen pienentämistä varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa (50 milj. €), lääkekorvausten vuosittaisen maksukaton alentamista (50 milj.€) sekä pienimpien eläkkeiden korotuksiin (50 milj.€ + 38 milj.€) sekä vanhustenhuollon parantamiseen palvelusetelijärjestelmän avulla (50 milj. €). KD:n vaihtoehtobudjetti tulee olemaan tasapainotettu, kuten ennenkin, eli se sisältää vastaavat lisäykset myös tulopuolella.

Sisäilmapoliklinikoita yliopistosairaaloihin
Sisäilmaongelmien ratkaisemiseen KD eduskuntaryhmä esittää 100 miljoonan euron rahoitusta, jonka avulla maassamme käynnistettäisiin erityinen sisäilmaohjelma. Ohjelman puitteissa yliopistosairaaloihin perustettaisiin sisäilmapoliklinikoita sekä kehitettäisiin tutkimusmenetelmiä ja sisäilmasairastuneiden sosiaaliturvaa. Ohjelman kautta vastattaisiin myös sisäilmaongelmista johtuvaan kuntien tuentarpeeseen väistötilojen hankinnassa sekä kotiopetuksen tarjonnassa.
Lisäksi KD:n kansanedustajat ovat tehneet ja allekirjoittaneet omia sekä alueellisia talousarvioaloitteita. Valtion ensi vuoden budjettiehdotukseen tehtävien talousarvioaloitteiden viimeinen jättöpäivä oli tänään.

Lisätietoja:
KD eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Päivi Räsänen p. 050 511 3065,
KD eduskuntaryhmän pääsihteeri Merja Eräpolku p. 050 560 3261