Tiedote: Otetaan kiintiöpakolaisia siirtojen sijaan

Tiedote
Päivi Räsänen (kd)

Suomen ei tule osallistua eikä tukea turvapaikanhakijoiden sisäisiä siirtoja, mikä vain lisää ihmissalakuljettajien markkinoita  ja vaarallisten reittien vetovoimaa. Meille tulee tänä vuonna joka tapauksessa jopa 30 000 turvapaikanhakijaa, miksi lisäisimme tätä määrää, kun voisimme kohdistaa avun kaikkein heikoimmassa asemassa oleville? Ehdotan, että otamme 2400 kiintiöpakolaista suoraan pakolaisleireiltä. Näin voimme kohdistaa avun kaikkein heikoimmassa asemassa oleville mm naisille ja lapsille. Päätökset sisäisistä siirroista vetävät hallitsemattomaan kansainvaellukseen, päätökset kiintiöpakolaisista taas antavat viestin, että kannattaa hakeutua pakolaisleireille. Eu on lähtenyt hakoteille ja tekee karhunpalveluksen maahanmuuttopolitiikalle.

Lisätietoja Päivi Räsänen 0505113065