KD on rohkeasti perhepuolue

 

Olen useaan otteeseen vaalitenteissä joutunut vastaamaan kysymykseen siitä, mihin Kristillisdemokraatteja tarvitaan. ”Meillä on jo Kokoomus ja Keskusta”, toimittajat sanovat. Yhtä kaikki olen vaalitoreilla tavannut monia ihmisiä, jotka ovat antaneet tunnustuksen KD:n politiikalle ja aloittaneet lauseensa sanoin ”Kristillisdemokraatit ovat ainoa puolue, joka…” Kiitosta on tullut erityisesti perhepolitiikasta ja selkärankaisesta arvojen puolustamisesta.

KD on perhepuolue. Hyvin vähälle huomiolle vaalikeskusteluissa on jäänyt perheen merkitys yhteiskunnan hyvinvoinnille. Julkisen talouden sopeutustoimet ja rakenneuudistukset antavat meille vain aikalisän, ellemme samalla saa syntyvyyttä kasvuun ja sitä kautta väestörakennetta terveemmälle pohjalle.

Vuonna 2014 keskimääräinen lapsiluku oli 1,71. Lapsiperheiden määrässä on jo pitkään ollut laskeva trendi. Tarvitsemme radikaalin asennemuutoksen suhtautumisessa lapsiin; he ovat tulevaisuutemme tekijöitä. Perheen perustamista tulee tukea, ei tehdä siitä vaikeaa tai kallista. Vanhemmuuden kustannukset työmarkkinoilla on jaettava tasaisesti, opintotukeen on säädettävä huoltajakorotus, ja perheiden arjen matalan kynnyksen tuesta huolehdittava. Tuleva hallitus tarvitsee perhepoliittista osaamista ja Suomi määrätietoisia toimia perheiden hyväksi. 

Toimittajat kyselevät myös, onko maallistuneessa yhteiskunnassa tarvetta kristilliseltä arvopohjalta ponnistavalle poliittiselle puolueelle. Viime vuodet Suomen politiikassa ovat tehneet selväksi, että juuri kristillisten arvojen kannattajat Suomessa tarvitsevat oman äänen myös poliittisella kentällä. Se, mikä ennen on ollut valtavirtaa, tarvitsee tänä päivänä rohkean puolustajan.

Kristillisdemokraatit eivät ole muiden puolueiden jatke. Emme myöskään ole mikään kiintiölisä toisten joukossa. Olemme puolue, jolla on oma, kansainvälisesti verkottunut ja varsin ajankohtainen poliittinen ideologia. Yhteisiä päämääriä löytyy useiden puolueiden kanssa, mutta kristillisdemokraattista politiikka ei tee mikään muu puolue Suomessa.

 

Päivi Räsänen