TIEDOTE: Sisäministeri Päivi Räsänen osallistui presidentti Obaman rukousaamiaiselle

TIEDOTE

 

Sisäministeri Päivi Räsänen osallistui presidentti Obaman rukousaamiaiselle

 

Sisäministeri Päivi Räsänen osallistui virkamatkallaan USA:ssa presidentti Obaman rukousaamiaiselle yhdessä kongressin, senaatin, USA:n johtajien ja kansainvälisten vieraiden kanssa. Kaiken kaikkiaan edustettuna  oli 160 eri maata. Ministeri Räsänen tapasi aamiaisella myös Serbian pääministerin.

 

Rukousaamiaisen pääpuhujana oli Yhdysvaltain presidentti Barack Obama. Obaman puhe oli hyvin henkilökohtainen ja kertoi muun muassa virkaanastujaisten herättämistä tunteista. Obama nosti puheessaan esiin Raamatun merkityksen johtajuudessa ja sen, kuinka suuret amerikkalaiset presidentit ennen häntä ovat hakeneet viisautta Raamatusta. Hän pohti, kuinka Abraham Lincoln ja Martin Luther King, joiden Raamattuja käytettiin virkavalan vannomisessa, olivat hakeneet toivoa uskosta epätoivon ja pelon hetkinä.

 

Presidentti Obama muistutti, että yleensä jokainen johtaja ja ihminen kohtaa elämänsä aikana vaikeuksia, jotka voi voittaa vain uskon avulla. Obama kertoi hakevansa itsekin Raamatusta viisautta, miten olla parempi perheenisä, aviomies ja presidentti. Hän korosti johtajille, että nöyryyden on oltava läsnä jokapäiväisessä toiminnassa.

 

– Obaman puhe osoitti, että sanastosta ei tarvitse siivota pois sanoja Jumala, rukous tai Raamattu ollakseen poliittisesti korrekti tai uskottava, toteaa sisäministeri Räsänen. Myös suomalaisille on hyvä muistuttaa, että usko vahvistaa siteitämme historiaan ja se yhdistää yhteisiin kansallisiin tavoitteisiin yli puoluerajojen.

 

Rukousaamiaisella korostui ajatus, että on aika laittaa erimielisyydet ja poliittiset kiistat sivuun ja rukoilla yhdessä paremman tulevaisuuden puolesta.

– Toivon, ettei tässä tilaisuudessa puhuttua unohdeta, sanoi presidentti Obama. Hän kertoi pohtineensa usein rukousaamiaisten jälkeen, kuinka samaa sanomaa tarvittaisiin joka päivä. Obama kertoi myös, että hänen henkilökunnassaan Valkoisessa talossa on pastori, jonka yksi tehtävä on sähköpostittaa hänelle päivittäin raamatunkohta.

 

Presidentti Obaman lisäksi tilaisuudessa puhuivat ja rukoilivat mm. USA:n merivoimien operaatiopäällikkö, amiraali Jonathan Greenert, USA:n sisäministeri Ken Salazar ja olympiakultamitalisti Gabrielle Douglas. Tilaisuuteen osallistuivat presidentin puoliso Michelle Obama, varapresidentti Joe Biden ja ulkoministeri John Kerry.

 

 

Kansallinen rukousaamiainen

– järjestetty vuodesta 1953, nyt 61. tapahtuma

–  vuosittainen Yhdysvaltain kongressin järjestämä tapahtuma, jossa pääpuhujana Yhdysvaltain presidentti

– useita muita puhujia ja oheistapahtumia

 

Lisätietoa: erityisavustaja Niklas Andersson, +358505597156