En ole esittänyt rangaistusten koventamista asiattomien hätäkeskuspuheluiden soittajille

Keski-Suomalainen lehden otsikossa samoin kuin sen seurauksena STT:N ja Ylen uutisissa on väärä tieto siitä, että olisin ehdottamassa rangaistusten koventamista asiattomien hätäkeskuspuheluiden kohdalla. En ole tällaista ehdotusta tehnyt. Toimittaja sitä itse ehdotti haastattelussa, jolloin totesin, että Kouvolassa aloitettavan yleisneuvontapalvelun tarkoituksena on vähentää hätäkeskuksiin kuulumattomien puheluiden määrää. Lisäksi totesin, että kansalaisia on edelleen tarpeen valistaa siitä, että ilkivaltaiset tai asiattomat puhelut voivat viivästyttää toisen ihmisen kiireellisen avun saamista. Mahdollista toistuvasti samasta numerosta tapahtuvan häiriköinnin rangaistavuutta (jota siis toimittaja ehdotti) voitaisiin selvittää tai harkita, mikäli näillä ei saada tulosta. En ole siis aikeissa ehdottaa enkä ole ehdottanut asiattomien hätäkeskuspuheluiden rangaistavuutta, sillä luotan siihen, että Kouvolan yleisneuvolapalvelun ja valistuksen avulla pystytään asiattomat hätäkeskuspuhelut pitämään hallinnassa.