Toivon Väyrysen avustajien pitävän ehdokkaansa ajan tasalla

Arvostukseni kunnioittamaani presidenttiehdokas Väyrystä kohtaan koki pienen kolauksen, kun hän moitti myrskytuhojen hoitoa tosiasioiden vastaisilla perusteluilla. Väyrynen väittää Iltalehden jutussa, että sisäministeri olisi tullut julkisuuteen viikon myöhässä. Myrskyt ajoittuivat kahdelle päivälle 26.12 ja 27.12. Oma joulunviettoni katkesi saman tien tapaninpäivänä kun ryhdyin perehtymään myrskytilanteeseen. 27.12 lähtien olin jo julkisuudessa ja sen jälkeen kymmenissä eri haastatteluissa lehdissä, radiossa ja televisiossa. Miten Väyrynyen laskee viikoksi yhden päivän? Koko tuon viikon tein pitkää työpäivää myrskyn tiimoilta enkä kieltäytynyt yhdestäkään haastattelusta. Toisin kuin Väyrynen piikittelee, en haastatteluissa kehunut itseäni, vaan annoin tunnustuksen ammattitaitoisille palomiehille ja sopimuspalokuntalaisille, jotka hoitivat yli 9000 ylimääräistä pelastustehtävää kovassa työpaineessa kahden päivän sisällä. Suurimmat ongelmat olivat sähköyhtiöiden toiminnassa, mikä ei kuulu sisäministeriön vastuualueeseen. Väyrysen mielestä puolustusvoimien virka-apuun olisi tullut turvautua heti kriisin alkuvaiheessa. Niin tehtiinkin, kun sisäministeriö pyysi puolustusvoimilta virka-apua saadakseen aggregaatteja viranomaistoiminnan kannalta tärkeän Virve-verkon turvaamiseksi. Sähkölinjojen korjaaminen on ammattitaitoa vaativa tehtävä, johon ei varusmiehiä voi laittaa vaarantamatta heidän henkeään ja terveyttään.

Ymmärrän, että presidenttiehdokkaalla ei kovassa kampanjakiireessä ole aikaa seurata mediaa, mutta kampanjatoimiston olisi viisasta auttaa ehdokastaan oikomaan nopeasti virheelliset väitteet.