Isänmaa tarvitsee toimivan hallituksen

Hallitusneuvotteluiden karahtaminen kiville oli pettymys. Maahan tarvitaan enemmistöhallitus, joka kykenee pysäyttämään velkaantumiskierteen ja samaan aikaan vähentämään köyhyyttä ja syrjäytymistä. Jos velaksi eläminen jatkuu nykyisellä tahdilla, Suomi seuraa taloudentilassa Kreikan tietä. Tällä hetkellä tulot ja menot ovat epätasapainossa niin, että joka päivä valtio ottaa uutta velkaa 25 miljoonaa euroa. Kristillisdemokraattien hallitusneuvotteluryhmä yritti parhaan kykynsä mukaan 13 päivän ajan neuvotella rakentavasti näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. On muistettava, että monipuoluehallituksen ohjelma ei voi olla identtinen minkään puolueen vaaliohjelman kanssa. Keskeisistä periaatteistamme emme kuitenkaan tinkineet. Tavoitteenamme on edelleen nuorten syrjäytymisen estäminen, työllisyyden ja yrittäjyyden edistäminen, terveyden edistäminen, vanhuspalvelulain toteuttaminen, avioliittolain säilyttäminen nykyisenä sekä elämänsuojelun parantaminen alusta lähtien. Olemme valmiit jatkamaan taistelua kestävien kristillisten arvojen puolesta rakentavassa yhteistyössä toisten eduskuntapuolueiden kanssa.