Pakistanin surmattu vähemmistöministeri vieraili Suomessa

Pakistanin uskonnonvapauden tilanne on surkea. Maan vähemmistöministeri Shahbaz Bhatti surmattiin kolmen miehen hyökkäyksessä. Bhatti oli hallituksen ainoa kristitty ministeri. Hän oli vaatinut muutoksia Pakistanin kiisteltyyn jumalanpilkkalakiin.

Lain mukaan islamin tai profeetta Muhammadin pilkkaamisesta voidaan tuomita jopa kuolemaan. Bhatti on kertonut kokeneensa uhkailua lakia koskevien mielipiteidensä vuoksi. Tammikuussa lakia arvostellut Punjabin maakunnan kuvernööri kuoli oman henkivartijansa luotiin. Laki on huolestuttanut erityisesti Pakistanin kristittyä vähemmistöä. Voi kuvitella, millaiset tunnelmat kristillisen vähemmistön keskuudessa Bhattin murhan jälkeen vallitsevat. Pakistanin kristilliset seurakunnat tarvitsevat nyt vahvaa tukea kansainvälistä tukea, niin valtioiden, järjestöjen kuin kristillisten kirkkojen taholta . Ministerin murha tulee tuomita selkeästi.

 

Bhatti vieraili Suomessa reilu vuosi sitten ja häntä haastateltiin Cafe Raamattu-ohjelmaan. Bhattin haastattelu löytyy TV 7 – Cafe raamattu arkistosta: Café Raamattu – Pakistanin vähemmistöasioiden ministeri Shahbaz Bhatti osoitteesta:

http://www.tv7.fi/vod/player.html?id=7633