Haluamme keskittyä talous- ja hyvinvointikysymyksiin

Kristillisdemokraattisella puolueella ei ole mitään tekemistä Nuotta-lehden ”Älä alistu” –kampanjan kanssa. En itse tiennyt kampanjasta yhtään mitään ennen sen julkaisemista. Pidän loukkaavana niin Kristillisdemokraattisen puolueen kuin Nuottalehden taustajärjestöjen kannalta sellaista kirjoittelua, jossa vihjaillaan puolueen käynnistäneen tai ajoittaneen kampanjan vaalien vuoksi. Kampanja on puhtaasti sielunhoidollinen, ei poliittinen ja siksi puolueella ei ole siihen mitään kannanottoa. Sen sijaan ihmettelen sitä, että lukuisat muut poliitikot ovat ottaneet voimakkaasti kantaa tuomiten kampanjan, joka keskittyy yhden ihmisen henkilökohtaiseen elämänkokemukseen. Nuorisoasioista vastaava ministeri Wallin luonnehti nuoren naisten kertomusta ”ällöttäväksi” ja vihreät vaaralliseksi ja vastenmieliseksi.

Kristillisdemokraattisen puolueen kanta avioliittolain säilymiseen nykyisenä on tullut suurelle yleisölle jo aiemmin selväksi. Meillä ei ole mitään tarvetta nostaa vaalikeskusteluun lakimuutosta, jota emme itse tavoittele. Sen sijaan haluamme nostaa vaalikeskusteluun ihmisten arjen kannalta tärkeät talous- ja hyvinvointikysymykset. Nuorten syrjäytyminen työelämästä ja opiskelusta on pysäytettävä, vanhuspalvelulaki on saatava voimaan ja terveydenhuolto on uudistettava niin, että kaikki suomalaiset saavat kansainvälisesti huipputasoa olevan työterveyshuoltomme tasoiset terveyspalvelut. Valtiontalous on saatava tasapainoon verouudistuksen, menokurin ja suuria kuluja tuottavien sosiaalisten ja terveydellisten ongelmien ennaltaehkäisyn kautta. Toivon, että vaalikeskustelussa keskityttäisiin näihin tärkeisiin teemoihin.