Lepakoiden, vapaaehtoisten, lottien, metsien, kemian ja afrikkalaisen alkuperän juhlavuosi

Suomen luonnonsuojeluliitto tiedotti, että vuotta 2011 vietetään maailman lepakoiden vuotena. Lepakkovuoden tavoitteita ovat lepakoihin liittyvien ennakkoluulojen hälventäminen, lepakoiden suojelutilanteen parantaminen ja lepakkotiedon lisääminen.

Aloin muistelemaan, mille muille hyville tarkoituksille tämä vuosi on omistettu. Vuonna 2011 vietetään Euroopan Unionin vapaaehtoisten vuotta. Suomessa vietetään tänä vuonna Lotta Svärd -yhdistyksen perustamisen juhlavuotta. YK:n yleiskokous on julistanut vuoden 2011 kansainväliseksi metsien vuodeksi. YK juhlii tänä vuonna myös kansainvälistä kemian vuotta.

YK:n tiede-, kasvatus- ja kulttuurijärjestö UNESCO on julistanut vuoden 2011 afrikkalaisen syntyperän vuodeksi. Miten aiot juhlistaa lepakoiden vuotta?