Jeesus vastaan Päivi

Iltalehden jouluaaton juttu ”Jeesus vastaan Päivi” http://www.iltalehti.fi/uutiset/2010122312835854_uu.shtml

oli mauttomuudessaan pohjanoteeraus. Huonoa makua osoittaa jutun ajoittaminen jouluaattoon. Moni on tänään pahoittanut siitä mielensä. Jutun kirjoittaja ei ole ymmärtänyt sitä, että Raamatun sanoma koostuu Jumalan laista ja evankeliumista, jotka pitää osata erottaa toisistaan. Jeesus omien sanojensa mukaan ei tullut kumoamaan lakia, Jumalan antamia käskyjä, vaan täyttämään ne. Esimerkiksi vuorisaarnassa hän terävöitti Jumalan lait niin, että jokainen varmasti ymmärtää rikkoneensa niitä vastaan. Myös Iltalehdessä mainitun aviorikoksen kiellon hän vahvisti. Jeesus itse eli opetustensa mukaan. Hän täytti kaikki käskyt, rakasti Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistään niin kuin itseään. Siinä Iltalehti on oikeassa, että niin minun kuin kaikkien muidenkin ihmisten ajatusmaailmat ja arjen elämä eroavat täydellisesti Jeesuksen elämästä. Me olemme syntisiä ja Jumalan lakia vastaan rikkovia. Juuri siksi hän kuoli ristillä, sovittaakseen kaikki syntimme. Anteeksiantamus ja armo on Raamatun ydinsanoma. Tämä armon sanoma on tarjolla kaikille ihmisille – tänäkin jouluna.

Jeesuksesta sanottiin (Joh 1:14), että hän oli täynnä armoa ja totuutta. Monet loukkaantuivat Jeesukseen, koska hän paljasti ihmisen syntisyyden tai toisaalta siihen, että hän armahti syntisiä. Jumalan käskyjen tarkoitus on osoittaa meille se, että tarvitsemme Jeesusta, hänen sovitustyötään ja armahdustaan. Toivon, että Iltalehden juttu innostaisi monen suomalaisen avaamaan Raamatun ja lukemaan sieltä, mitä Jeesus todella sanoi. Ja lukemaan se kokonaisuudessaan, ei irtopaikkoina sieltä täältä.