Mediamylläkän keskeltä

Viime päivät ovat vierähtäneet melkoisessa mediamylläkässä. Sähköpostiin ja puhelimeen on tulvinut viestejä tuhansittain. Pahoittelen sitä, että en ole pystynyt viesteihin vastaamaan ja työkiireiden vuoksi menee pitkään, ennen kuin pystyn niitä edes lukemaan läpi. Olen tavattoman kiitollinen runsaasta kannustuksesta ja tuesta. On tärkeää, että jatkamme työtämme yhtenäisenä joukkona yhteiskuntamme parhaaksi. Lukuisa joukko kansalaisia on myös halunnut ilmaista tukensa liittymällä puolueemme jäseneksi.

Puolueemme kanta ajankohtaiseen perhepoliittiseen kysymykseen on selvä. Puoluevaltuustomme antoi keväällä yksimielisen kannanoton, jossa torjutaan sukupuolineutraali avioliittolaki ja halutaan säilyttää avioliitto naisen ja miehen välisenä. Emme ole olleet aloitteellisia tämän keskusteluteeman esiin nostamiseksi. Vaaliteemaksi asia nousi, kun kokoomus puoluekokouksessaan ilmoitti ajavansa avioliittolain muuttamista sukupuolineutraaliksi ja vihreiden oikeusministeri siitä innostuneena ilmoitti käynnistävänsä lain valmistelun tulevaa hallitusta varten.

Ajankohtaisen kakkosen legendaarisessa keskusteluillassa ei nostettu esiin mitään uusia avauksia, argumentit puolin ja toisin oli esitetty julkisuudessa moneen kertaan. Uskon, että keskustelu toimi ainoastaan ärsykkeenä, joka laukaisi patoutuneita paineita. Median uutisointi kirkosta erolukujen kasvusta vahvisti itse itseään. Kirkosta eroaminen internetissä on yhtä helppoa kuin tuen ilmaisu erilaisille facebook-tempauksille. Toivon, että kirkko saisi pian työrauhan oman arvokkaan tehtävänsä hoitamiseksi.

Yksittäiset mediakohut eivät ratkaise puolueen menestymisen kohtaloa suuntaan tai toiseen. Tärkeintä on pitkäjänteinen työ uskottavan poliittisen ohjelman rakentamiseksi.

 

Julkaistu kolumnina kd-lehdessä