KODIN, USKONNON JA ISÄNMAAN PUOLESTA

Kokoomus sinetöi irrottautumisensa ”kodin, uskonnon ja isänmaan” arvokolmikosta. Tätä slogania Kokoomus ei toki ole enää vuosikausiin edes käyttänyt, mutta varsinkin vanhemmat kokoomusäänestäjät ovat olleet sitkeässä harhaluulossa Kokoomuksen kristillisestä arvopohjasta. Kokoomus on valinnut arvoliberalismin tien. Kokoomus päätti puoluekokouksessa ottaa tavoitteeksi avioliittolain muuttamisen sukupuolineutraaliksi.

Kun Kokoomus ryhtyy vasemmistopuolueiden ja vihreiden yhteisrintamassa nyt ajamaan sukupuolineutraalia avioliittoa, se samalla ajaa kirkot ahtaalle. Ne joutuvat paineeseen hyväksyä samaa sukupuolta olevien avioliittoon vihkiminen. Näin kävi Ruotsissa, jossa valtiovalta uhkasi kirkkoa vihkimisoikeuden menettämisellä.

Kokoomus päätti myös pyrkiä siihen, että tunnustuksellisesta uskonnonopetuksesta luovuttaisiin peruskoulussa ja toisella asteella. Puoluekokous haluaa, että oman uskonnon opetuksen tilalle tulisi kaikille uskontokunnille ja uskonnottomille yhteinen uskontotieto. Päätöstä perusteltiin maahanmuuttajien kasvavalla määrällä.

Esitys ei ole vahinko, sillä kokoomuslainen opetusministeri väläytti hanketta jo vuosi sitten. Puolueen linjanmuutos on hämmentävä. Aiemmin oman uskonnonopetuksen tuhoamista on tarjoiltu vasemmistopuolueiden ja vihreiden taholta. Maahanmuuttajien uskonnonvapautta tulee kunnioittaa, mutta sillä perusteella ei pidä romuttaa kristittyjen lasten oikeutta saada oman uskonnon opetusta.

Kristillisdemokraattien linja on selkeä. Puoluevaltuustomme yksimielinen tavoite tulevalle vaalikaudelle on säilyttää avioliitto miehen ja naisen välisenä. Haluamme säilyttää oikeuden oman uskonnon opetukseen ja vahvistaa kristillisen kulttuuriperinnön asemaa kouluissa.

 

Julkaistu kolumnina KD-lehdessä.