TIEDOTE: Räsänen: Toivon puoluekokouksessa kilpailua johtopaikoista

1.6.2015

Puolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Päivi Räsänen (kd):

TOIVON PUOLUEKOKOUKSESSA KILPAILUA JOHTOPAIKOISTA

En asetu ehdolle seuraavaksi puolueen puheenjohtajaksi. Kristillisdemokraattien puoluekokous järjestetään Savonlinnassa 28.-29.8.2015. Siihen saakka kannan vastuun puolueen johtamisesta kaksi vuotta sitten puoluekokoukselta saamani valtuutuksen mukaisesti.

Olen kiitollinen siitä, että olen saanut johtaa puoluetta reilun 10 vuoden ajan. Merkittävimpinä saavutuksina tältä ajalta pidän puolueen vaikuttavuuden kasvua. Tähän ajanjaksoon mahtuivat sekä onnistuneiden vaaliliittoneuvotteluiden ja ehdokasasettelun ansiosta saatu europarlamenttipaikka vuosina 2009-2014 että neljän vuoden jakso Kataisen ja Stubbin hallituksissa. Näiden seurauksena puolue on pystynyt vahvasti vaikuttamaan suomalaiseen yhteiskuntaan sekä kehittämään laaja-alaista osaamistaan. Olemme edelleen arvopuolue, mutta entistä vahvemmin myös osaava, luotettava ja vastuullinen yleispuolue.

Ennen kevään eduskuntavaaleja kerroin, että arvioin oman asemani eduskuntavaalien ja hallitusneuvottelujen jälkeen. Lupasin myös tehdä lopullisen päätökseni ja kertoa ratkaisuni kesäkuun alussa. Haluan nyt kantaa vastuuni oppositioasemasta ja eduskuntavaalituloksesta tukemalla ja kannustamalla muita ehdokkaita tavoittelemaan puheenjohtajuutta. Toivon, että näkisimme Savonlinnassa reilua kilpailua paikasta. Mielestäni eduskuntapuoluetta tulee johtaa eduskunnasta käsin. Eduskuntaryhmästämme löytyy useita erinomaisia vaihtoehtoja: sekä vahvaa kokemusta että tuoretta intoa.

Puolueellamme on takana neljä raskasta vastuunkantamisen vuotta. Näen edessämme neljä kasvun vuotta. Oppositioasema tarjoaa erittäin hyvän mahdollisuuden puolueen ideologian, ohjelmien ja tavoitteiden kirkastamiseen. Haasteemme on tarjota hallitukselle rakentavaa tukea ja vastuullisia vaihtoehtoja. Olen kiitollinen myös kansalaisten luottamuksesta, jonka turvin olen saanut toimia kansanedustajana jo yli 20 vuoden ajan ja nyt jatkaa työtä kuudennelle kaudelle. Tässä työssä pystyn tehokkaasti hyödyntämään sekä osaamista että verkostoja, joita olen saanut puheenjohtaja- ja ministerikaudelta. 

 

Päivi Räsänen

Lisätietoja: järjestöpäällikkö Mikko Rekimies 0445525030